TFP model

At være TFP model betyder at modellen bliver betalt med billeder fra fotografen. Reelt investerer begge parter i projektet: Fotografen investerer udstyr og tid og modellen investerer tid og sig selv som motiv. Men der er ingen penge involveret.

Før foto-sessionen

Udover alt det praktiske med sted, tidspunkt osv. så er det vigtigt for mig, at vi har en aftale om hvad vi begge ønsker at opnå med en fotosession, så begge parter kan gå glade der fra. Det er også vigtigt, at få aftalt rammer og grænser inden vi skyder billederne. Derfor arbejder jeg med en modelkontrakt, så det er klart for begge, hvad vi har sagt ja til. Du kan se kontrakten her.

Modellen er det altafgørende for det endelige billede. Der udover betyder stedet, lyset og tøjet rigtig meget. Nogle gange skal alt dette tilpasses det billede vi ønsker at lave. Andre gange vælger vi stedet og tilpasser resten til den lokation.

Du bør altid have lidt forskelligt tøj med. Gerne noget du både føler dig godt tilpas i, men også gerne noget du føler klæder dig og gør dig attraktiv. Er planen at du skal se ikke pæn ud, skal tøjet selvfølgelig passe til det. Smykker og tilbehør er også noget du med fordel kan medbringe.

Hvis du går med makeup så skal du have det med også. Og du skal selv kunne lægge makeup – jeg kan ikke og der er ikke andre.

Vær veludhvilet og sørg for at få spist. Er du ikke tilpas eller ikke oplagt, ses det tydeligt på billederne.

Under foto-sessionen

En foto-session starter altid med at vi snakker om de billeder vi skal lave og vi aftaler hvilket vi starter med. Jeg sætter der efter lys og gør udstyr klart imens du gør dig selv klar.

Du skal forvente at jeg bruger tid på at sætte lyset, så billedet bliver som ønsket. Nogle gange fungerer alt i første hug – andre gange skal der mange justeringer til. Og hver gang tages et test-billede for at se om udtrykket er der.

Et billede bliver godt, når modellen rammer den rigtige posering og det rette udtryk samtidig med at fotografen fanger det i den rette vinkel og med de rette indstillinger. Der kommer altid en del skud, som ikke kan bruges. Hvis ikke det sker, så har vi ikke eksperimenteret nok!

Jeg vil forsøge at guide dig ud fra hvad jeg ser i kameraet der virker og ikke virker bl.a. ved at vise dig nogle af billederne i kameraet under vejs. Har du selv ideer eller input til hvad du mener virker, så lytter jeg gerne.

Efter foto-sessionen

Når en foto-session er slut aftaler vi hvor mange billeder du kunne tænke dig at få, hvilket format du foretrækker (afh. af hvad du vil bruge dem til – ex. sociale medier) og hvornår du får dem af mig. Jeg bruger en del tid på at redigere billederne, så du kan regne med at få 5-10 redigerede billeder typisk i løbet af 14 dage. Vi kan godt aftale flere, men så bliver det kun med få justeringer af de ekstra billeder.